Naar het activiteiten overzicht

Seminar Cyberveiligheid en bibliotheken

woensdag 7 juni 2023, 14:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Bibliotheek Neude, Neude, Utrecht, Nederland

Cyberveiligheid is een noodzaak en één van onze grootste uitdagingen. Vrijwel dagelijks horen en lezen we over hacks en gestolen data. Bibliotheken, met een kleine vier miljoen geregistreerde gebruikers, beheren veel persoonsgegevens. Zijn ze daarmee een interessant doelwit? Op woensdag 7 juni 2023 organiseert BiSC Utrecht een seminar over Cyberveiligheid voor Bibliotheken.

Hoe zeker weet je dat jouw organisatie de juiste voorzorgsmaatregelen heeft genomen tegen een cyberaanval? En wat te doen als er onverhoopt toch een hack plaatsvindt? Deze en andere onderwerpen komen aan bod tijdens het seminar over Cyberveiligheid en bibliotheken.

Programma

De volgende sprekers kun je verwachten tijdens BiSC-seminar over cyberveiligheid.

  • Sebastiaan van ’t Erve, burgemeester van Lochem over hoe Lochem in oktober 2020 ternauwernood ontsnapte aan een complete platlegging van de dienstverlening
  • Theo Kemperman, directeur Bibliotheek Rotterdam over de hack-aanval die de bibliotheek trof in november 2022
  • Age-Jan van der Meer (Kouters Van der Meer) en Ralf Bardoel (CREDS) over de gedaanten van een cyberaanval en het verdienmodel van criminelen. Zij geven bovendien een live-inkijkje in het darkweb
  • Petra Oldengarm, directeur Cyberveilig Nederland over een goede cybersecurity aanpak, regelgeving en biedt cyberveiligheid ook kansen?

Het inhoudelijke programma eindigt om 17.00 uur. Na afloop is er volop gelegenheid om met een drankje en borrelhap na te praten en te netwerken. Meer informatie over het event vind je hier.

Praktische informatie

Het seminar vindt plaats op 7 juni 2023 in bibliotheek Neude in Utrecht en is bedoeld voor directeuren en managers. De entree kosten zijn €75 en zijn niet restitueerbaar. Inschrijven kan hier.