Naar het activiteiten overzicht

Seminar ‘YouTube, jongeren en schoonheidsidealen’

donderdag 26 januari 2017, 19:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Van de outfit van de dag tot botoxbehandelingen: beauty is een populair en veelbesproken onderwerp op YouTube en andere online (sociale) platforms. Tijdens dit seminar, dat plaatsvindt in Beeld en Geluid en vooral bedoeld is voor ouders, opvoeders en docenten, geven experts een overview van de online wereld van beauty en fashion en gaan ze de discussie aan over de invloed hiervan op het zelfbeeld en schoonheidsidealen van de (jonge) kijkers. Ook worden tools aangereikt om in gesprek te gaan met jongeren over deze onderwerpen. Het symposium wordt in samenwerking met Mediawijzer.net georganiseerd.

Programma

Tewatha Muller, expert ‘Digitale Jeugdcultuur en Vlogs’ bij Bureau jeugd en Media, neemt je mee in de wereld van beauty- en fashionvloggers. Wat is nu de aantrekkingskracht van vloggers op je kind, wie zijn deze vloggers en hoe kun je met jouw kind in gesprek gaan over de invloed van vlogs op hun leven en keuzes?

Vervolgens zal Clarisse van Gorkom, psycholoog en seksuoloog, ingaan op beeldvorming en zowel de positieve als negatieve effecten op jongeren. Er is onder andere aandacht voor de invloed van voorbeeldfuncties, onzekerheid, beïnvloeding van reclame, bewustwording en zelfbeeld.

Het seminar wordt afgesloten met een paneldiscussie die ouders de tools geeft om in gesprek te gaan met jongeren over de onderwerpen. Naast de twee presentatoren schuiven er verschillende professionals op het gebied van beauty en fashion en een bekende YouTuber aan bij het discussiepanel.

Het programma wordt geleid door Bart Krull. Bart modereert regelmatig in Pakhuis de Zwijger, onder meer de wekelijkse Tegenlicht Meet Up en is hij regelmatig dagvoorzitter. Voorafgaand aan het seminar kun je de tentoonstelling Let’s YouTube bezoeken. Tickets zijn hier te bestellen. Kijk voor meer informatie op de website.

Gratis toegangskaarten beschikbaar

Voor netwerkpartners van Mediawijzer.net en andere geïnteresseerden zijn 10 gratis toegangskaarten beschikbaar. Mail naar [email protected] en geef aan waarom je er graag bij wilt zijn.