Naar het activiteiten overzicht

SETUP alternatief Paasweekend: De Post-corona Passion

vrijdag 15 april 2022, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Medialab SETUP neemt het komende paasweekend Theater Kikker over. Wat kunnen paasrituelen ons leren over technologische beheersdrang in een post-corona maatschappij? Trap samen met Siri Beerends en Els Vegter de Goede Vrijdag af met de ‘Post-corona Passion’.

De QR-codes mogen de ijskast in, de besmettingscijfers zijn uit de actualiteiten en de IC’s worden niet langer overspoeld. Eind goed al goed? Of is de emergency fase eigenlijk helemaal niet afgelopen? In haar nasleep confronteert corona ons met de ongemakkelijke vraag of we het leven überhaupt wel moeten behouden zoals het voor de pandemie was.

Programma

In deze muzikale Lecture Performance laten socioloog Siri Beerends en theatermaker Els Vegter hun licht schijnen over technologische beheersdrang en comfortculture in een post-corona maatschappij.

Wat kunnen corona en technologie ons leren over onze grenzeloze beheersdrift in een almaar complexer wordende wereld?

Met Bachs’ Matthäus-Passion, een preek en een meermaals muzikale break wordt op zoek gegaan naar antwoorden, ook ongemakkelijke.

Praktische informatie

Het evenement vindt plaats op vrijdag 15 april vanaf 20.00 uur, in Theater Kikker in Utrecht. Meer info en tickets vind je hier.