Naar het activiteiten overzicht

Special Media Awards 2022

donderdag 10 november 2022, 19:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

De vierde landelijke editie van de Special Media Awards vindt plaats op donderdag 10 november 2022 bij Beeld & Geluid in Hilversum. De Special Media Awards worden ieder jaar uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Samen met Netwerk Mediawijsheid en de VGN wil Amerpoort met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven voor iedereen. Na een geslaagde avond vorig jaar belooft het dit jaar weer een groot feest te worden. Met een rode loper, live muziek, pers, reporters en presentatie door Kevin van den Berg en Irene Moors.  

Meedoen in de samenleving, ook digitaal; laten zien wat je kunt en waar je plezier in hebt; hoe mediawijs je bent, hoe digitaal vaardig en vooral: genieten van de positieve en leuke kanten van media. Dát is waar de Special Media Awards voor staan. De uitreiking draagt bij aan een mediawijze, inclusieve en digitale samenleving. Ook dit jaar kunnen mediamakers met een verstandelijke beperking hun talenten laten zien in deze wedstrijd.

Aanmelden

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 9 september en 9 oktober op de website www.special-media-awards.nl.

Een vakjury van bekende Nederlanders beoordeelt de inzendingen. Voor een eerlijke beoordeling deelt de jury eerst de ingezonden creaties in verschillende categorieën in. Bijvoorbeeld beste vlog, beste Instagram of TikTok account, beste videoclip, beste radiostation en beste podcast. Sommige deelnemers zenden hun allereerste creaties in, anderen zijn al wat langer actief met het maken van media. Er vinden steeds mooie nieuwe ontmoetingen plaats. Samenkomen en kennis maken met elkaar is dan ook leuk en interessant.

Praktische informatie

De Special Media Awards vinden plaats op 10 november 2022 in Beeld & Geluid in Hilversum en is online op Youtube te volgen. Van 18.30 uur tot 19.15 uur wordt er verslag gedaan op de rode loper en van 19.30 uur tot 21.00 uur is de uitreiking van de Awards te zien. Kijk op www.special-media-awards.nl om op de hoogte te blijven. Lees het persbericht voor meer informatie.

Actieprogramma Leuk Online Leven

Wil je alvast aan de slag met het ondersteunen van mensen met een (licht) verstandelijk beperking? Vanuit het Actieprogramma Leuk Online Leven ontwikkelt Netwerk Mediawijsheid activiteiten om het belang van mediawijsheid voor mensen met een verstandelijke beperking te agenderen. Netwerk Mediawijsheid ondersteunt begeleiders (en begeleidende omgeving) en het netwerk met handvatten en kennis. Gebruik bijvoorbeeld Leukeronline.nl, dé online gids voor beroepskrachten in de verstandelijk gehandicaptenzorg. De gids geeft direct antwoord op praktische vragen en biedt leidinggevenden in zorginstellingen aanknopingspunten voor het maken van beleid.