Naar het activiteiten overzicht

STO Utrecht Festival

Tuesday 1 June 2021, 13:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op dinsdag 1 juni 2021 vindt het STO Utrecht Festival plaats. Veel partijen in en om Utrecht zijn bezig om kinderen en jongeren op een inspirerende manier in contact te brengen met techniek en technologie. De voorbeelden daarvan zijn eindeloos, maar ze zijn niet altijd zo zichtbaar en de verschillende initiatieven weten elkaar niet altijd te vinden of derden gezamenlijk te inspireren. Daarom organiseert STO Utrecht een festival om initiatieven rondom techniek, technologie en onderwijs een podium te geven.

Programma

Een greep uit het programma:

  • Hoe werken filters eigenlijk en hoe kan je je eigen digitale masker maken? In deze workshop geeft Marthe Visser van Stichting Creative Coding Utrecht uitleg over Face Filters. Je leert hoe de algoritmes van deze filters werken met artificiële intelligentie en creëert je eigen 3D masker.
  • Programmeren met kinderen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Marianne Dijt van RoboSchool laat eenvoudige, gratis en toegankelijke tools zien die je direct in de klas in kan zetten. Deze lessen zijn voor alle kinderen van zowel basis- als middelbare school.
  • 3D printen, 3D tekenen en 3D scannen. Hoe kan je het gebruiken in jouw organisatie? Ivar Kraaijevanger van Buro Ruig denkt graag met jou mee om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
  • Heb jij altijd al willen weten hoe je van een goed idee tot een ontwerp/concept komt? Tom Schouw neemt je mee in het ontwerpproces van een kunstenaar en hoe je jouw idee om kan zetten tot een ‘mock-up’ tijdens de workshop AWESOME APP.

Praktische informatie

Het STO Utrecht Festival vindt plaats op dinsdag 1 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Het event is gratis en wordt online gehouden. Voor aanvang van het festival krijg je een code om alle Teams-meetings te openen. Aanmelden kan hier. Bekijk voor meer informatie de website van STO Utrecht.