Naar het activiteiten overzicht

Studiedag Jongeren Online

vrijdag 16 september 2016, 09:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Amersfoortsestraat 20, 3769 AS Soesterberg

Op vrijdag 16 september 2016 organiseert SaHa Communicatie een bijeenkomst over jongeren online. Hoe kunnen we kinderen en jongeren mediawijs maken en hun weerbaarheid online vergroten? De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs, medewerkers van GGD, Jeugdhulpverlening, Jeugdzorg & Jeugdbescherming, pedagogisch medewerkers, orthopedagogen, en medewerkers van CJG, welzijnsorganisaties en wijkteams.

Programma

Thema’s die aan bod zullen komen zijn bijvoorbeeld de Wet Veiligheid op Scholen en het creëren van draagvlak voor je beleid op het gebied van smartphones, internet en sociale media bij leerlingen, medewerkers en ouders, voorlichting over en preventie van grooming & sexting, groepsprocessen en cyberpesten, interculturele mediaopvoeding, en hoe we jongeren kunnen helpen om minder afhankelijk te zijn van sociale media, gamen en internet.

Aanwezig zijn o.a. prof.dr. Peter Nikken (NJi, Hogeschool Windesheim en EUR), Herm Kisjes (therapeut en co-auteur van o.a. het boek Socialbesitas) en Laura Mol (Stichting School en Veiligheid).

Meer informatie & aanmelden

De kosten voor deelname bedragen €295,- exclusief btw per persoon. Collega’s van dezelfde organisatie krijgen korting. Kijk hier voor meer informatie.