Naar het activiteiten overzicht

Symposium ‘DIY Education’

Wednesday 1 February 2017, 14:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
M.H. Tromplaan 28

Op 1 februari 2017 organiseren studenten van de opleiding Media, Informatie en Communicatie
het symposium ‘DIY Education’ op Saxion in Enschede. Drie experts vertellen van 14.00 uur tot 17.00 uur over Maker Education in het basisonderwijs. Maker Education betekent leren door te maken. Leerlingen gebruiken moderne technologieën om hun creativiteit te ontwikkelen en te leren maken.

Sprekers

Karien Vermeulen van Waag Society inspireert het onderwijs om nieuwe technologieën in te zetten en zo het beste uit de leerlingen te halen. Astrid Poot introduceerde de Klooikoffers in de klaslokalen. Hiermee daagt ze leerlingen uit om hun creativiteit optimaal te gebruiken. Wietse van Bruggen van Kennisnet is deskundige op het gebied van Maker Education en programmeren.

MakerMarkt

Natuurlijk wordt er tijdens het symposium over Maker Education niet alleen geluisterd. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag met de verschillende toepassingen van Maker Education. Diverse bedrijven als Heutink en 3D Kanjers staan klaar om creativiteit te prikkelen. Het symposium vindt plaats op 1 februari 2017 in het Harry Bannink Theater van Saxion.

Meer informatie en kaartverkoop

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op de website.