Naar het activiteiten overzicht

Symposium ‘Kinderrechten in de Digitale Wereld’

dinsdag 6 februari 2024, 14:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Zeestraat 82, Den Haag, Nederland

Op dinsdag 6 februari organiseert UNICEF Nederland in het kader van Safer Internet Day het symposium ‘Kinderrechten in de digitale wereld’ bij Beeld & Geluid in Den Haag. UNICEF Nederland werkt, in samenwerking met de Universiteit Leiden en Kennisnet, aan een achtdelige essayreeks over kinderrechten in de digitale wereld. Tijdens het symposium worden urgente thema’s op dit gebied besproken. Wat kunnen beleidsmakers, professionals en ouders met deze inzichten?

Programma

Het programma wordt gemodereerd door Remco Pijpers, strategisch adviseur Digitale Geletterdheid, Kennisnet. Tijdens het symposium komen verschillende sprekers aan het woord:

  • Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland.
  • Patti Valkenburg, universiteitshoogleraar Media, Jeugd en Samenleving, en Esther Rozendaal, hoogleraar digitale weerbaarheid en veerkracht. Zij gaan in gesprek over de mentale impact van sociale media en digitale weerbaarheid.
  • Alexander van Deursen, professor Digitale Ongelijkheid, en Erwin Bomas, docent Onderzoek en Ontwerpen. Zij gaan in gesprek over digitale inclusie en digitalisering in het onderwijs.
  • Simone van der Hof, hoogleraar Recht en Digitale Technologie, Arda Gerkens, bestuursvoorzitter ATKM, en Tiffany van Stormbroek, directeur bestuurder NICAM, Kijkwijzer. Zij gaan in gesprek over bescherming online.

Tot slot zal Alexandra van Huffelen, staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering, het woord voeren. Zij zal ook het eerste exemplaar van de essaybundel in ontvangst nemen.

Praktische informatie

Het symposium ‘Kinderrechten in de digitale wereld’ vindt plaats op 6 februari 2024 van 14.30 tot 17.30 uur bij Beeld & Geluid in Den Haag. Aanmelden kan via deze link. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij.