Naar het activiteiten overzicht

Symposium ‘The Future of the Mind’

donderdag 25 april 2024, 09:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Kapittelweg 29, Nijmegen, Nederland

Donderdag 25 april organiseert Radboud Healthy Brain het symposium ‘The Future of the Mind’. Healthy Brain is een initiatief van Radboud Universiteit, Radboudumc en HAN. Tijdens dit symposium bespreken onderzoekers van alle faculteiten van de Radboud Universiteit de beloften en risico’s van digitale technologie voor een gezond brein.

Tijdens dit evenement komen experts samen om te onderzoeken wat voor impact digitale technologie heeft op ons individuele welzijn, onze samenleving en onze economie. Wat doen digitale technologie├źn met onze hersenen, cognitie en gedrag? Met dit symposium wordt gekeken of de antwoorden op deze vraag gebruikt moeten worden in beleid en wetgeving, en zo ja, hoe.

Programma

Tijdens het symposium komen verschillende sprekers aan het woord, waaronder Prof. dr. Emily Murphy en Sander Schimmelpenninck. In diverse sessies gaan experts in gesprek over de volgende onderwerpen:

  • Mentaal en moreel gezond in een digitale samenleving
  • Vertrouwen en duurzame democratie
  • Grote taalmodellen voor een gezond brein
  • Brein-ge├»nspireerde technologie, recht en veiligheid

Bekijk hier het volledige programma.

Meer informatie

Het symposium ‘The Future of the Mind’ wordt gehouden op donderdag 25 april van 09.00 tot 18.00 uur in de Red Room, (01.201), Trigon, Kapittelweg 29, Nijmegen. Het programma is in het Engels.

Meld je aan via de website van Radboud Universiteit. Inschrijven kan tot maandag 15 april.