Naar het activiteiten overzicht

Syrian New Waves

vrijdag 8 september 2017, 00:00 tot zondag 10 september 2017, 23:59

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
EYE Film Museum, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam, Nederland

Van 8 tot en met 10 september vindt in het EYE filmmuseum het programma Syrian New Waves plaats, drie dagen film, beeldende kunst, muziek en debat.

Wie aan Syrië denkt, denkt aan oorlog. Aan chaos, destructie, geweld en verdriet. De afgelopen jaren circuleerden dagelijks beelden op sociale media van Syrische steden in puin, levenloze kinderen die onder dat puin vandaan werden gehaald, uitgemergelde burgers van belegerde steden, overbevolkte vluchtelingenkampen. Wie dit soort beelden vaak genoeg ziet, kan er ongevoelig voor worden. De beelden verliezen hun kracht.

Meer dan de beelden op sociale media

EYE vertoont het werk van een nieuwe generatie Syrische filmmakers die zich afzet tegen de overdaad aan schokkende oorlogsbeelden op social media en het eenzijdige beeld dat daardoor van hun land is ontstaan. Na het eindeloos delen van beelden is het tijd voor de interpretatie ervan en EYE biedt een breder perspectief op de Syrische werkelijkheid. Wat is perceptie en wat is realiteit? “Na het eindeloos delen van beelden is het tijd voor de interpretatie ervan,” aldus de organisatie.

Meer informatie

De reguliere ticketprijs bedraagt 10 euro per onderdeel van het event. Meer informatie over Syrian New Waves is hier te vinden.