Naar het activiteiten overzicht

Tentoonstelling: Abducting Europa

vrijdag 7 augustus 2020, 17:00 tot zondag 11 oktober 2020, 17:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Abducting Europa (8 augustus t/m 27 september) is een tentoonstelling met video, docu-fictie en installatiekunst over het thema politieke fantasie, en is een onderdeel van de IMPAKT serie The Grand Narrative. Van mythes over nationale wedergeboorte tot de esoterische dimensies van deep web complottheorieën en de verleidelijke beloftes voor betere tijden wanneer de toekomst onzeker is. De video’s, docu-ficties en installaties in deze expositie onderzoeken de rafelranden van internetcultuur, (post)nationale symboliek en veranderende vormen van historisch bewustzijn.

De kunstenaars in deze tentoonstelling creëren samen een lappendeken van autonome realiteiten. De werken presenteren een alternatieve kijk op nationalistische symbolen en benadrukken de kracht van verhalen: een middel voor positieve en inclusieve verandering in plaats van een terugkeer naar een fictief verleden.

Meer informatie

Tickets bedragen €4. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 7 augustus van 17:00 tot 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie.

LET OP: Wegens succes is de tentoonstelling verlengd. De nieuwe einddatum is 11-10-2020.