Naar het activiteiten overzicht

Tentoonstelling ‘Conn3ct. Impact van drukpers en sociale media’

vrijdag 24 februari 2017, 00:00 tot zondag 21 mei 2017, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Museum Meermanno | Huis van het boek, Prinsengracht 30, Den Haag

Vanaf 24 februari tot 21 mei 2017 is de tentoonstelling ‘Conn3ct. Impact van drukpers en sociale media’ in Museum Meermanno in Den Haag te zien. De Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Vlaamse Erfgoedbibliotheek creëerden samen deze interactieve rondreizende expositie. Afgelopen maanden was de expositie al te zien in de Paulinerkirche te Göttingen en nu ook in Nederland.

Wat verbindt Erasmus met sociale media gebruikers?

Conn3ct laat bezoekers spelenderwijs ontdekken wat Erasmus en Twitteraars met elkaar gemeen hebben. Er liggen 67 vroeg-zestiende-eeuwse boeken en er zijn interactieve installaties die samen in negen thema’s de overeenkomsten tussen de beide media laten zien. De tentoonstelling is zelf een sociaal medium. De bezoekers loggen in op de tentoonstelling en delen hun meningen en voorkeuren met elkaar. De invloed van sociale media wordt in deze expositie opvallend tastbaar.

Voor wie?

Iedereen is van harte welkom deze interessante tentoonstelling te bekijken en te beleven. Het museum zal actief het voortgezet onderwijs en opleidingen geschiedenis, boekwetenschap en communicatie en mediawijsheid betrekken zodat de tentoonstelling een waardevolle bijdrage vormt aan het onderwijs.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op http://conn3ct.media. Bekijk ook de recensie die verscheen op het Mediawijzer.net blog.