Naar het activiteiten overzicht

Tentoonstelling: In Touch – How to connect in the age of digital humanity?

vrijdag 22 maart 2024, 18:00 tot zondag 19 mei 2024, 00:00

Locatie:
IMPAKT - Centre for Media Culture, Lange Nieuwstraat 4, Utrecht, Nederland

Met de komst van smartphones en sociale media werd het makkelijker om met elkaar in verbinding te blijven, althans, dat werd ons beloofd. Van nauwe familie tot verre kennissen en vreemden, iedereen is binnen handbereik. Toch voelen we ons in toenemende mate eenzaam. Van 22 maart tot en met 19 mei 2024 presenteert IMPAKT ‘In Touch – How to connect in the age of digital humanity?’: een tentoonstelling over technologie als het middelpunt van onze relaties met elkaar, onszelf, en de wereld om ons heen.

Aan de hand van speelse en immersieve werken reflecteren de kunstenaars van In Touch op de manieren waarop technologie ons ondersteunt en in de weg zit in het vormen van connecties. Schuif aan bij een diner gehost door AI, ontdek wat het sociale gedrag van mensen gemeen heeft met planten en insecten, en verzet jezelf tegen gender biases door met een feministische chatbot te praten.

Deze tentoonstelling besteedt speciale aandacht aan werken en projecten ondersteund door EMAP (European Media Art Platform) met een focus op Digitale en Media Kunst, Bio Kunst en Robotische Kunst.

Programma

  • Tijdens de opening op vrijdag 22 maart zal kunstenaarsduo Me AndOther Me vertellen over hun kunstenaarspraktijk en hun mixed-reality performance Be My Guest!, welke een dag na de opening bij IMPAKT zal plaatsvinden. Reserveer een plek voor de opening.
  • Evenement ‘Be My Guest! What happens “when species meet”?’ op zaterdag 23 maart om 14.00 en 19.00 uur. Be My Guest! verkent de ruimtelijke, culturele en sociale verbanden tussen design, nieuwe media technologieën en AI, aan de hand van misschien wel het meest ouderwetse ritueel uit ons dagelijks leven: dineren met vrienden. Koop tickets. 

Praktische informatie

De tentoonstelling In Touch is van 22 maart tot en met 19 mei te zien in het IMPAKT Centre for Media Culture op Lange Nieuwstraat 4, Utrecht. Een gewoon kaartje kost vijf euro of vier euro voor CJP pashouders, Upas-houders, studenten of  mensen onder de achttien jaar oud. Kijk voor meer informatie op de website van IMPAKT.