Naar het activiteiten overzicht

Tentoonstelling: My First Smartphone

zondag 11 februari 2024, 00:00 tot zondag 30 juni 2024, 00:00

Locatie:
Zeestraat 82, Den Haag, Nederland

Van 11 februari tot en met 30 juni is de tentoonstelling ‘My First Smartphone’ te zien in museum Beeld & Geluid in Den Haag. Ga op reis door de wereld van de smartphone als levensmaatje. Kom kijken naar voorwerpen uit de collectie die nu prehistorisch aanvoelen, maar eigenlijk pas 15 jaar geleden naar de achtergrond zijn verdwenen.

Tot 2007 had niemand een smartphone. Hoe deden we dat vroeger zonder onze digitale metgezel? Spoorboekjes, balboekjes, spaarbankboekjes, stadsplattegronden en contactadvertenties waren de oplossing. De komst van de smartphone heeft veel van dit soort dingen totaal overbodig gemaakt, waardoor ze niet meer terug te vinden zijn in het dagelijks leven. Speciaal voor deze expositie laat Beeld & Geluid mooie en bijzondere apparaten zien uit hun eigen collectie.

Beeld & Geluid Hilversum organiseert 22 tot en met 24 maart 2024 ook een festival dat in het teken staat van My First Smartphone.

Let’s get digital!

Tijdens de voorjaarsvakantie wordt aanvullend op de tentoonstelling ‘My First Smartphone’ op zondag 18 februari ook het evenement ‘Let’s get digital!’ georganiseerd. Voor deze dag heeft Beeld & Geluid een divers programma samengesteld:

  • Workshop Show Me: Volg een educatieve workshop over digitale kinderrechten, gegeven onder leiding van cabaret duo De Blauwe Vinkjes, in samenwerking met Stichting Digital Rights.
  • Tentoonstelling My First Smartphone: Bekijk de tentoonstelling en doe de bijbehorende bingo.
  • Museum speurtocht: Doe een speurtocht door het museum en ontdek alle collectiestukken en bijbehorende verhalen.
  • Knutselen: Hoe ziet de telefoon van de toekomst eruit? Knutsel met de hele familie, maak een foto met je telefoon en geef deze daarna een plekje in het museum!

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling en het evenement op de website van Beeld & Geluid.

Praktische informatie

De tentoonstelling ‘My first smartphone’ loopt van 11 februari tot en met 30 juni 2024 en is te bezichtigen bij Beeld & Geluid in Den Haag. Koop hier tickets voor toegang tot het museum.

Het evenement ‘Let’s get digtial!’ vindt plaats op zondag 18 februari 2024 van 11.30 tot 16.00 uur. Het evenement is bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Koop hier je tickets voor dit evenement. De kosten voor een regulier ticket bedragen €7,50. Een kaartje voor dit evenement geeft toegang tot het evenement inclusief het gehele museum.