Naar het activiteiten overzicht

Tentoonstelling: Na de Groei

vrijdag 4 maart 2022, 12:00 tot zondag 22 mei 2022, 17:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Lange Nieuwstraat 4, Utrecht, Nederland

Hoe lang kunnen we nog door met economische groei? Wat kunnen we doen om de grootschalige afbraak van ons ecosysteem te stoppen? Welke ideologische, sociale en biofysische factoren hebben de huidige milieucrisissen bespoedigd? Van 4 maart t/m 22 mei presenteert IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] Na de Groei: een solo-tentoonstelling van het werk van het collectief DISNOVATION.ORG.

Programma

De tentoonstelling Na de Groei nodigt ons uit om ideeën over groei en vooruitgang ter discussie te stellen. De serie nieuwe werken onderzoeken de radicale implicaties van speculatieve artistieke prototypes, zoals een economisch model gebaseerd op zonne-energie. De tentoonstelling belicht perspectieven voor een omslag weg van het overmatig gebruik van fossiele brandstoffen waarop het voortbestaan van onze samenlevingen vandaag de dag is gebaseerd.

Na de Groei is een uitnodiging tot een collectief en praktisch onderzoek naar de toekomst van het leven op de planeet, de notie van groei in al zijn facetten en implicaties, en de grenzen van de technologie, van de politiek en van onze verbeelding.

Meer informatie over het publieke programma volgt.

Praktische informatie

Na de Groei is te bezichtigen van 4 maart t/m 22 mei 2022 op woensdag t/m zondag, 12:00 – 17:00 uur bij IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] op de Lange Nieuwstraat 4, Utrecht. Voor meer informatie en de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de opening op 4 maart klik je hier.