Naar het activiteiten overzicht

Masters of Disinformation

zaterdag 23 juni 2018, 12:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Den Haag, Nederland

DROG organiseert op zaterdag 23 juni ‘The Annual Supreme League of Masters of Disinformation’. Het evenement vindt plaats in Den Haag. Hoe kunnen we het probleem rond desinformatie oplossen? Met fact-checking of onderwijs? Of toch censuur? Als we een verschil willen maken, moeten we denken als ’trolls’. Daarom wordt deze dag het eerste Nederlandse trollenleger gevormd.

Programma

De fijne kneepjes van het vak worden je bijgebracht door de sprekers Lyudmila Savchuk en Robert van der Noordaa. Beiden beoefenen het vak journalistiek en hebben in het verleden ervaring gehad met internettrollen. Zo infiltreerde Schavchuk haar voormalige werkplek, die diende als trollenfabriek, en schreef daar in het geheim een stuk over. Noordaa is onderzoeksjournalist voor de Volkskrant en bracht recentelijk naar buiten dat zanger Dotan een trollenleger gebruikte om meer publiciteit voor zichzelf te winnen.

Meer informatie?

Het volledige programma en de precieze locatie ontvang je na inschrijving. Let op: inschrijven kan tot en met 16 juni. De voertaal van het evenement is Engels.