Naar het activiteiten overzicht

The Hmm @ internet (Not A Playground)

woensdag 28 april 2021, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

The Hmm is een platform gericht op (online) beeldcultuur en online gedrag. Het platform organiseert samen met Not A Playground op 28 april een livestream waarin acht gastsprekers je vanuit hun expertise meenemen in verschillende actuele projecten. Not A Playground is een activistische onderzoeksgroep die institutionele kritiek in de (Nederlandse) kunsten, cultuur en ontwerpvelden verzamelt en erover reflecteert. De presentaties zijn in het Engels.

Programma

Een greep uit het programma:

  • Als virtuele ontwerper brengt Bianca Carague mensen bijeen in de online gamewereld van Minecraft. Tijdens de sessie gaat ze het hebben over gamewereldtherapie en haar project ‘Project’s Temple’, dat sindsdien is uitgegroeid tot een grotere server die plaats biedt aan meer mensen en andere vormen van zorg.
  • Silvia Dal Dosso van het collectief Clusterduck onderzoekt hoe NTF-marktplaatsen de curatie van digitale kunst veranderen en meme-gemeenschappen beïnvloeden.
  • Dichter, schrijver en ontwerper Annika Hansteen-Izora doet onderzoek naar digitale archivering, zwartheid en Digital Black Face.
  • Gamedesigner Reed Berkowitz vertelt over gamification van propaganda en hoe QAnon op een Alternate Reality Game (ARG) lijkt.
  • Grafisch ontwerper en DJ Yessica Deira is bedenker van MOKSI: Negotiated Memory, een doorlopend performance-stuk dat Surinaamse vrouwen de kracht van hun verhalen teruggeeft. Zij zal een kijkje in haar bureaublad geven in de serie Desktop Cribs.

Meer informatie

The Hmm vindt online plaats op woensdag 28 april en begint om 20.00 uur. Een ticket kost €3,-. Voor meer informatie over de livestream en ticketverkoop bekijk de website van The Hmm.