Naar het activiteiten overzicht

The Hmm ON the Metaverse

woensdag 9 november 2022, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade, Amsterdam, Nederland

Als je aan de CEO’s van Big Tech-bedrijven of trendwatchers vraagt wat de volgende fase van het internet wordt is ‘de metaverse’ een veel gehoord antwoord. Is deze technologie haalbaar en, belangrijker, wenselijk? Over dit onderwerp organiseert The Hmm op 9 november ‘ON the Metaverse’. 

Hoewel al wordt ingevuld wat de metaverse is (persistente, gedeelde en virtuele 3D ruimten die aan elkaar verbonden zijn via een virtueel universum), wordt er momenteel nog hard aan gebouwd. Ook wordt betwist of het technisch wel haalbaar is.

Maar is dit wel een internet dat wij als gebruikers willen? We moeten goed nadenken over de wereld die we tot stand willen brengen. Zal het een open, privacy-vriendelijke en gedecentraliseerde plek zijn? Of zal het gewoon een andere manier zijn voor bedrijven om onze gegevens te stelen?

Programma

Tijdens het evenement wordt er samen met drie sprekers aan de slag gegaan om deze vragen te ontrafelen. De andere spreker worden nog bekend gemaakt, maar twee zijn al bekend:

  • Marina Otero Verzier – Architect werkzaam bij de Design Academy in Eindhoven. Zij gaat praten over haar nieuwe onderzoeksproject, Future Storage: Architectures to Host the Metaverse
  • Babusi Nyoni – Innovatieve tech-entrepeneur met een focus op het bouwen van tools voor het Afrika van de toekomst. Babusi focust op de toegankelijkheid van Virtual Reality

De rest van het programma wordt later bekend gemaakt. Houd de site in de gaten voor meer informatie.

Praktische Informatie

Het event vind plaats in Pakhuis de Zwijger op de Piet Heinkade 179 in Amsterdam. De activiteit zal ook te volgen zijn via livestream. De deuren worden geopend om 19.45 uur en het programma start om 20.00 uur. De entree is gratis maar donaties zijn altijd welkom! Meld je hier aan.