Naar het activiteiten overzicht

The Hmm: over hedendaagse beeldcultuur

Thursday 28 February 2019, 19:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
MU, Torenallee 40-06, Eindhoven, Nederland

The Hmm is een netwerk met een speciale interesse in moderne beeldcultuur. Zij organiseren regelmatig lezingavonden waar diverse gasten digitale beeldcultuur verkennen. Denk aan kunstenaars, essayisten en ontwerpers. Een ‘real-life Tumblr’, aldus de organisatoren. De volgende editie vindt plaats op 28 februari in MU te Eindhoven.

Over het evenement

Esther Crabbendam (Bits of Freedom) maakt een selectie aan beelden die relevant waren in februari. Kunsthistorica Manique Hendricks presenteert een essay en professor Visual Communication Design Catelijne van Middelkoop (TU Delft) stelt het speciale programma samen. Dat programma bestaat uit tien verschillende gasten, die in rap tempo hun verhaal doen met visuele ondersteuning. Zo toont ontwerpster Soline Bredin haar kunstproject over obsessief Facebookgedrag en gaat verpleger/vlogger Teun Toebes in op ouderen in de media.

Kaartjes voor het evenement kosten €8,- in de voorverkoop en €9,- aan de deur. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Bij The Hmm zijn onder meer Evelyn Austin (Bits of Freedom), Lilian Stolk (emoji-expert), Margarita Osipian (onderzoeker en curator) en Marco Wessel (Mediamatic) betrokken.