Naar het activiteiten overzicht

The Social Solution: Het Dilemma

woensdag 25 november 2020, 20:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Knaagt er bij jou ook wel eens iets als je je telefoon weer onnodig ontgrendelt of zinloos ligt te scrollen in bed in plaats van dat ene goeie boek te lezen? Voor een gezondere relatie met je mobiel moet je eerst begrijpen waarom je er niet vanaf kan blijven. In twee online sessies geeft VondelCS je de kennis en de handvatten voor een betere sociale-mediahygiëne. De eerste sessie begint waar de film ‘The Social Dilemma’ stopt: In de eerste editie ga je het dilemma echt begrijpen, in de tweede sessie ga je gezamenlijk in therapie. Met o.a. expert Chanel Lodik, influencer Milou Deelen en klinisch psycholoog Saskia Geraerts.

Deel 1: Het dilemmapanel

In dit livestream-panel lichten deskundigen onder andere toe hoe de makers van platformen als Facebook, Instagram, Snapchat en TikTok bewust een systeem hebben gebouwd om jou afhankelijk te maken. Hoe het kan dat jij niet de gebruiker maar het product bent op het platform en hoe social media je smaak, mening en interesses beïnvloedt. Met o.a. klinisch psycholoog Saskia Geraerts en marketingexpert Chanel Lodik.

De livestream vindt plaats op 25 november en start om 20.30 uur. Registreer je hier gratis voor de livestream.

Scrollen, appen, liken en swipen: We zijn er de hele dag maar druk mee. Om gezond te blijven is een goede balans tussen on- en offline nodig. Hoe is jouw digitale balans? Doe de zelftest op digitalebalans.nl en kom erachter.