Naar het activiteiten overzicht

Theatervoorstelling Revolutions

donderdag 21 februari 2019, 00:00 tot zondag 14 april 2019, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Vanaf 21 februari tot en met 14 april speelt NTjong (onderdeel van toneelgezelschap Het Nationale Theater) in verschillende steden de voorstelling Revolutions. Een science-fiction thriller in de trant van 1984 en De Cirkel voor 12 jaar en ouder.

De voorstelling

Het verhaal speelt zich af in een dystopie. De regering wordt bestuurd door een CEO en iedereen vermaakt zich met hologram-assistenten, streams en ‘experiences’. Daardoor is de gelukzaligheid ogenschijnlijk groter dan ooit. De drie hoofdpersonages verzetten zich ertegen en pogen een revolutie te ontketenen.

Tijdens de voorstelling komen onderwerpen als massasurveillance, controle en mediadominantie aan bod. Daarmee trekt ze een lijn van de huidige ontwikkelingen naar een onwenselijke toekomst.

Bijbehorende app

Ter educatieve ondersteuning van de voorstelling ontwikkelde Waag Society de interactieve app SUSHI. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen bezoekers de app gebruiken om het theaterstuk beter te beleven.

De app zet de gebruiker aan tot nieuwe dingen en stimuleert sociale experimenten. SUSHI gedraagt zich als een maatje, maar kan zo tot manipulatie overgaan. De app heeft net als de voorstelling het doel om jongeren de thema’s van online surveillance, macht, controle, privacy en vrije wil te laten verkennen.

Bezoeken

De voorstelling komt tot en met 4 april langs verschillende steden. Kaartjes voor kosten tussen de €11,85 en €15,40 en zijn hier beschikbaar.

Foto: Phile Deprez