Naar het activiteiten overzicht

Themasessie Leren Programmeren

woensdag 5 oktober 2016, 14:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Lab to Learn Ecustraat 9a 4879 NP Etten-Leur

Op dit moment veel aandacht voor het onderwerp ‘Leren programmeren’. Zou dit iets zijn wat als verplicht onderdeel in het curriculum van het onderwijs opgenomen moet worden? Of is programmeren iets wat op latere leeftijd, door diegenen die er interesse in hebben, vanzelf wel wordt opgepakt?

Het Lab to Learn nodigt leraren, ict-coördinatoren en schoolleiders dan ook uit voor de themasessie “Leren Programmeren”. Tijdens deze middag maak je kennis met dit onderwerp, leer je hoe programmeren aansluit bij toch zeker wel 10 van de 11 vaardigheden uit het nieuwe 21st Century Skills model van SLO en Kennisnet en gaan we aan de slag om onze eigen robots, games en apps te programmeren.

 

 

Programma

Begin februari 2016 heeft Kennisnet de resultaten van een peiling gepubliceerd waaruit blijkt dat: “scholen het onderwerp programmeren graag meer aandacht willen geven, maar nog niet goed weten hoe. De meerderheid ziet wel genoeg redenen om ermee aan de slag te gaan, vooral om kinderen voor te bereiden op werk of opleiding.” Om die reden biedt Lab to Learn scholen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met leren programmeren.

Het programma bestaat uit drie workshoprondes van ongeveer 30 minuten. Hierin ga je aan de slag om zelf te leren programmeren.

Meer informatie

Datum: woensdag 5 oktober
Tijdstip: 14:00 tot 17:00 uur
Doelgroep: Leraren en schoolleiders po, vo en mbo

De kosten voor deelname aan deze themasessie bedragen € 25,00. Aanmelden kan hier.