Naar het activiteiten overzicht

Training voor leraren – Wij-Zij: Polarisatie in de klas

dinsdag 4 juni 2019, 10:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid organiseert op dinsdag 4 juni de training Wij-Zij: Polarisatie in de klas. Het gesprek van de dag gaat steeds vaker over extremen en tegenstellingen. Groepen met een andere mening worden lijnrecht tegenover elkaar gezet. Vaak vergroten de media deze tegenstellingen, wat bepalend is voor het debat.

Hoe leer je deze mechanismen in de media te doorzien? En hoe leer je je leerlingen om beter te luisteren en vragen te stellen? En welke positie heb je als leraar zelf in dit gesprek?

Programma

Het programma bestaat uit:

  • Een interactieve lezing van Bart Brandsma (sociaal en politiek filosoof) over polarisatie en de rol van media in de klas.
  • Een masterclass Medialogica (in samenwerking met Human) over hoe beelden de werkelijkheid kunnen verdringen, met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg. Leer tijdens deze docententraining hoe je dit onderwerp in de klas bespreekt.
  • Een bezoek aan de tentoonstelling Serieus grappig.
  • Een spel waarin deelnemers hun eigen grenzen onderzoeken.

Meer informatie

De training voor leraren in het po en vo duurt van 10.00 uur tot 16.30 uur. Deelname kost €100 inclusief lunch, voor een early bird ticket betaal je €75,-. Kijk hier voor meer informatie.

Omslagfoto: Jorrit Lousberg