Naar het activiteiten overzicht

Cinekid Media Awards 2018

woensdag 24 oktober 2018, 18:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Westergastheater, Westergasfabriek, Pazzanistraat, Amsterdam, Nederland

Op woensdag 24 oktober 2018 worden de prestigieuze Cinekid Media Awards uitgereikt tijdens de 32ste editie van het Cinekid Festival in Amsterdam. Het is de tweede keer dat digitale kindermediamakers kans maken op deze felbegeerde prijzen. De Cinekid Media Awards zijn een samenwerking tussen Cinekid, Mediawijzer.net en ECP om het belang van kwaliteitsmedia voor kinderen de onderstrepen en te vieren. Het is een samensmelting van de prijzen voor digitale kindermedia die tot 2016 werden uitgereikt onder de naam Kinder Media Awards.

Tijdens de feestelijke ceremonie (18:00 – 19:00 uur) worden in drie verschillende categorieën prijzen uitgereikt:

  • De Gouden Leeuw, voor beste innovatieve media voor kinderen en jongeren
  • De Gouden Guppy, voor het beste digitale mediaproduct voor peuters & kleuters (0-6 jaar)
  • De Gouden Kolibrie voor veelbelovend talent en beste digitale mediaproject gemaakt door kinderen en jongeren (tot 18 jaar)

» Aanmelden voor de uitreiking van de Cinekid Media Awards

Over de Gouden Guppy

De Gouden Guppy is de Nederlandse vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleutermediaproduct (0-6 jaar). De award is een initiatief van Mediawijzer.net om makers van goede en geschikte digitale kindermedia te belonen.

Lees hier meer over de Gouden Guppy en de andere categorieën.

Cinekid Industry Forum

Voorafgaand aan de Cinekid Media Awards vindt het Cinekid Industry Forum (9:30 – 18:00 uur) plaats: het inhoudelijke programma voor de kindermedia-industrie van Cinekid for Professionals. Tijdens het Forum komen onderwerpen gerelateerd aan de kindermedia-industrie in de breedste zin uit verschillende sectoren (film, televisie, mediawijsheid en digitale cultuur) aan bod. Bezoekers doen er inspiratie op voor de dagelijkse praktijk. Diverse sprekers vertellen over de ontwikkeling van hun projecten, het ontwijken van valkuilen en het vinden van de juiste weg. Vanuit diverse achtergronden delen zij hun visie op en ervaring met kindermedia. Krijg een exclusief kijkje in hun creatieve werkwijze!

Cinekid MediaLab Night

Ook op 24 oktober: tijdens de Cinekid MediaLab Night (18:00 – 21:30 uur) kun je het MediaLab van het 32e Cinekid festival ontdekken: een grootse tentoonstelling met digitale kunstwerken, interactieve installaties, workshops en games. Op deze feestelijke avond organiseert Cinekid speciale rondleidingen en kun je de makers achter het MediaLab ontmoeten. Aanmelden kan hier.