Naar het activiteiten overzicht

Uitreiking Cinekid Media Awards

woensdag 25 oktober 2017, 18:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Westergastheater, Spaarndammer en Zeeheldenbuurt, Amsterdam

Op 25 oktober 2017 worden tijdens het 31ste Cinekid Festival voor het eerst de Cinekid Media Awards uitgereikt. Voor netwerkpartners van Mediawijzer.net zijn gratis toegangskaarten beschikbaar.

De Cinekid Media Awards zijn een samensmelting van de prijzen voor digitale kindermedia die tot vorig jaar werden uitgereikt onder de naam Kinder Media Awards. De partners achter dat initiatief, Mediawijzer.net, ECP|Platform voor InformatieSamenleving en CPNB, bundelen vanaf dit najaar de krachten met Cinekid: het film, televisie en mediafestival dat jaarlijks in Amsterdam en verschillende steden door heel Nederland neerstrijkt.

Het doel van de Cinekid Media Awards is het stimuleren en belonen van de ontwikkeling van goede en innovatieve content voor kinderen en jongeren. Bij het vergeven van de prijzen kijken de juryleden onder meer naar artistieke kwaliteit, innovatie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Bij de Cinekid Media Awards zijn in drie categorieën prijzen te winnen:

  • De Gouden Guppy voor de beste peuter- & kleuterapp
  • De Gouden Leeuw voor het beste artistieke mediaproject van het Cinekid Festival
  • De Gouden Kolibrie als prijs voor de beste media gemaakt door jongeren.

» Bekijk hier de genomineerden

Daarnaast wordt er tijdens het festival een publieksprijs uitgereikt. Aan zowel de Gouden Leeuw als de publieksprijs is een geldbedrag van €3000,- verbonden.

De Gouden Guppy: beste peuter- & kleuterapp (0-6 jaar)

Jonge kinderen weten feilloos hun favoriete digitale prentenboek of app te vinden op smartphones en tablets. Jaarlijks komen er veel verschillende apps uit die jonge kinderen uitnodigen tot spel en ontwikkeling. Maar welke apps zijn aantrekkelijk, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, leggen een goede link tussen spel en werkelijkheid en bieden jonge kinderen optimaal de ruimte tot spelen en ontdekken? Mediawijzer.net nodigde app-ontwikkelaars, uitgevers en mediamakers van harte uit om apps voor tablets en smartphones in te zenden voor de Gouden Guppy, onderdeel van de Cinekid Media Awards 2017.

De Gouden Guppy is de Nederlandse vakjuryprijs voor de beste peuter- & kleuterapp (0-6 jaar). De Gouden Guppy is een initiatief van Mediawijzer.net om makers van goede en kwalitatieve content voor jonge kinderen te belonen. Van 2012 tot en met 2016 werd deze prijs uitgereikt onder de naam Media Ukkie Award.

App-ontwikkelaars, uitgevers en mediamakers konden apps voor tablets en smartphones inzenden. De feestelijke uitreiking is op 25 oktober in Amsterdam.

Uitreiking: gratis kaarten voor netwerkpartners

Mediawijzer.net geeft kaarten weg aan netwerkpartners voor de uitreiking op 25 oktober in het Westergastheater, Amsterdam. Het programma in het kort:

18:00 – 18:15 uur – inloop
18:15 – 19:00 uur – awardshow
19:00 – 19:30 uur – besloten borrel
19:30 uur – bezoek MediaLab

Wil je erbij zijn? Mail naar [email protected] o.v.v. ‘Cinekid Media Awards’. Let op: er is beperkt plek dus wees er snel bij.