Naar het activiteiten overzicht

UNESCO Global Media and Information Literacy Week 2021

zondag 24 oktober 2021, 08:00 tot zondag 31 oktober 2021, 18:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

De jaarlijkse Global Media and Information Literacy (MIL) Week, gestart in 2012, wordt geleid door UNESCO in samenwerking met de UNESCO MIL Alliance, het UNESCO-UNAOC MIL en Intercultural Dialogue (MILID) University Network en andere partners. Het is een belangrijke gelegenheid voor belanghebbenden om de geboekte vooruitgang op het gebied van “media- en informatiegeletterdheid voor iedereen” te evalueren en te vieren.

Samen met de hoofdevenementen (International Media and Information Literacy and Intercultural Dialogue Conference en Youth Agenda Forum), verbindt Global Media and Information Literacy Week lokale evenementen over de hele wereld om verbindingen tussen media en informatiegeletterdheid tussen disciplines, beroepen en grenzen te promoten.

Programma

In het huidige ecosysteem van complexe en soms tegenstrijdige boodschappen is het moeilijk voor te stellen dat het algemeen belang wordt bevorderd als de bevolking machteloos is om kansen en bedreigingen te herkennen. Elk individu moet worden uitgerust met media- en informatievaardigheden om de belangen te begrijpen en om in staat te zijn te profiteren van informatie- en communicatiemogelijkheden.

De hoogtepunten van de Global MIL Week 2021 zijn onder meer de elfde MIL- en interculturele dialoogconferentie en het zesde Youth Agenda Forum. Er zullen plenaire sessies plaatsvinden over media- en informatiebeleid, mediawijsheid voor mensen met een (l)vb, de transparantie van digitale platformen en veel meer.

Ook organiseert de Europese Commissie tijdens de Global Media and Information Literacy Week de Media Literacy Week 2021, met een drietal workshops die plaats zullen vinden op 27 en 27 oktober 2021:

Woensdag 27 oktober

  • 10.00 am – 12.30 am (UTC +2): Workshop on the Media Literacy toolbox
  • 15.30 pm – 17.00 pm (UTC +2): Workshop on the DigComp initiative

Donderdag 28 Oktober 2021

  • 15.30 pm – 17.30 pm (UTC +2): Workshop on the National EDMO hubs

Hier vind je een overzicht met alle sessies.

Praktische informatie

De tiende Global Media and Information Literacy (MIL) Week vindt plaats van 24 tot 31 oktober 2021 en wordt georganiseerd door Zuid-Afrika.

Bezoek voor meer informatie, een overzicht van events en de aanmeldlink de officiële website van Global Media and Information Literacy Week 2021.