Naar het activiteiten overzicht

Inspiratiedag Virtual Reality in het Onderwijs

Wednesday 20 March 2019, 09:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Langegracht 70, Leiden, Nederland

Benieuwd naar de mogelijkheden van virtual reality in het onderwijs? Wat voor lesmateriaal er al beschikbaar is? Hoe je dat inzet in de klas of training? En hoe je zélf virtual reality ervaringen kunt maken met 360°-camera’s en eenvoudige software? Ideeën opdoen kan op 20 maart tijdens de Inspiratiedag Virtual Reality in het Onderwijs van Virtual Reality Learning Lab in Leiden. Leer over de laatste ontwikkelingen, ervaar de nieuwste VR-hardware en -software, raak bekend met verhalen uit de praktijk en ga zelf aan de slag.

Voor wie?

Interessant voor docenten van alle onderwijsniveaus, Learning & Development professionals, ontwikkelaars van lesmateriaal, mediacoaches, trainers, beleidsmakers en onderwijsdirecteuren. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Waarom virtual reality in het onderwijs?

Technologie moet meer dan een gadget zijn: het moet een verrijking zijn voor het onderwijs, aldus de organisatie. Hoe maak je goed gebruik van de meerwaarde van VR, terwijl je de nadelen probeert te vermijden? Hoe vertaal je dat naar een concrete onderwijsinnovatie? Dat is de uitdaging tijdens de trainingen van het VR Learning Lab.

Meer informatie

Deelname aan een Inspiratiedag kost €275. Voor meer informatie over de Inspiratiedagen en om je in te schrijven, klik hier.

Op 6 april vindt de inspiratiedag opnieuw plaats.