Naar het activiteiten overzicht

Première voorlichtingsfilm Sexy&Safe

dinsdag 27 september 2022, 15:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Theater Sneek, Westersingel, Sneek, Nederland

In teken van de campagne Sexy&Safe hebben Friese jongeren een voorlichtingsfilm gemaakt over online seksuele veiligheid. Samen met LINe Up Media en stichting De Jeugd Van Nu hebben jongeren verschillende (eigen) ervaringen in beeld gebracht. Niet alleen de risico’s staan in de film centraal, ook de spannende en leuke kanten van sociale media komen aan bod. Op 27 september gaat de film in première.

Hoe zorg je dat je spannend en gevaarlijk van elkaar kunt scheiden? En wat doe je als er online iets gebeurt dat je niet fijn vindt? Deze vragen staan centraal in de voorlichtingsfilm. De jongeren hebben zelf het script voor de film ontwikkeld, gebaseerd op hun eigen ervaringen. Hierdoor ontstaat een informatieve film met herkenbare verhalen. Ook nemen de jongerenredacties via hun eigen social media-kanalen deel aan het platform, zodat het informeren van jongeren en activeren van het peer-to-peer gesprek al tijdens het maakproces van de film worden geactiveerd.

Meer weten over Sexy&Safe en de totstandkoming van de film? Lees het artikel van Thomàsz Lin.

Praktische informatie

De première van de voorlichtingsfilm vindt plaats op 27 september van 15.00 tot 17.00 uur in Theater Sneek. Aanmelden kan hier gratis.