Naar het activiteiten overzicht

[Geannuleerd] Walkshop: Ga aan de slag met jouw digitale balans

Thursday 25 May 2023, 14:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Media Park Hilversum, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Let op: deze walkshop is door onvoorziene omstandigheden helaas geannuleerd. Onze excuses.

Hoeveel tijd kijk jij dagelijks naar het scherm van je telefoon of je laptop? Vaak met een doel, maar soms ook onbewust scrollend? En misschien ook regelmatig ongewild: als je een berichtje krijgt terwijl je op dat moment juist vol concentratie ergens aan zat te werken, of van je vrije tijd genoot. De digitale stroom aan communicatie gaat 24/7 door.

In hoeverre heb jij controle over je digitale balans? Is er balans tussen schermgebruik en offline zijn, maar ook tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning? Wat voor effect hebben (digitale) media op jouw mentale gezondheid? Op 25 mei (tijdens de Week van de Mentale Gezondheid) gaan we daar in een actieve wandelworkshop mee aan de slag.

  • Voor wie? Voor iedereen die zowel tijdens werk als daarbuiten (te?) veel achter een scherm zit en aan de slag wil met het verbeteren van hun (mentale) gezondheid.
  • Door wie? De workshop wordt gegeven door Wouter Smeets (innovatie en organisatie) en Iris Visser (organisatie-antropologie) van de organisatie Digitaal in Balans.
  • Waarom? Als je je bewust bent van jouw gedrag en aannames en het gedrag en de verwachtingen van je collega’s, kun je de digitale verleiding en oneindige informatiestroom beter afbakenen. Op die manier heb je meer controle over waar jij in je werktijd en privétijd aandacht aan geeft.

Programma

In 1,5 tot 2 uur leer je meer over de mogelijkheden voor meer digitale balans op de werkvloer. Door verschillende interventies en tools in de praktijk te brengen, kom je erachter hoe je er zelf en samen met collega’s mee aan de slag kunt gaan. Na afloop weet je wat je kunt doen voor een betere digitale balans, zowel voor jezelf als in je team.

Praktische informatie

De walkshop vindt plaats op 25 mei 14.00 – 16.00 uur Via Zoom (link ontvang je bij aanmelding). Netwerk Mediawijsheid en de Alliantie Digitaal Samenleven bieden deze workshop gezamenlijk aan omdat zij streven naar meer digitale balans voor iedereen en omdat zij graag aandacht vragen voor dit belangrijke onderwerp tijdens de Week voor de Mentale Gezondheid. Er zijn dus ook geen kosten aan de walkshop verbonden.

LET OP: Voor een deel van de workshop gaan we naar buiten, dus kleed je op het weer.