Naar het activiteiten overzicht

Webinar Autisme en Gamen

donderdag 1 juli 2021, 19:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op 1 juli 2021 organiseert het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG) en Autisme Netwerk Flevoland (ANF) de online webinar ‘Autisme en Gamen’. Dit Webinar richt zich op mensen met autisme, hun ouders/naasten, vrijwilligers, professionals en geïnteresseerden.

Gamen, het is dé favoriete hobby van veel jongeren. Gamen heeft vele positieve kanten, zo kan gamen voor ontspanning en rust zorgen en heeft het een sociaal aspect. Maar er zijn ook negatieve kanten. Ouders zijn vaak bang dat hun kinderen verslaafd raken aan gamen. Vooral gamers met autisme lijken “vatbaarder” voor het ontwikkelen van problematisch gamegedrag. Nog meer dan bij gamers zonder autisme, heeft gamen voor de jongere mét autisme vaak een functie. Waarom is dit? Wat zijn de signalen van problematisch game gedrag en hoe kan dit gedrag het beste begeleid worden, rekening houdend met de sociale aspecten van het gamen?

Programma

De webinar opent met een presentatie van André Parren, pedagoog, ervaringsdeskundige op het gebied van gamen, schrijver van het boek Grip op gamen en mede-initiatiefnemer bij Parents of Play.

Vervolgens zijn er vier deelsessies waar deelgenomen aan kan worden:

  • Grip op gamen (André Parren)
  • Hoe gamen een positief effect op mij heeft gehad (Paul Bosters)
  • Mijn gamende kind (Koen Schobbers)
  • Scherm de Baas! (Laurence de Lacouture en Linda van den Berg)

Praktische informatie

De webinar ‘Autisme en Gamen’ vindt plaats op donderdag 1 juli van 19.00 tot 21.15 uur. Het event wordt online gehouden via het platform Zoom. Deelname is gratis en aanmelden kan voor 28 juni via deze link. Voor meer informatie bezoek de website van Autisme Netwerk Flevoland.