Naar het activiteiten overzicht

Webinar Data Detox Kit voor jongeren

donderdag 4 februari 2021, 09:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

De KB organiseert samen met Fers een webinar over de Data Detox Kit voor jeugd en jongeren. De webinar is bedoeld voor lees- en mediaconsulenten, adviseurs digitale geletterdheid en andere geïnteresseerden.

Programma

Tijdens deze webinar introduceren Jeroen de Boer (adviseur innovatie) en Jillian Kloosterman (adviseur educatie) de Data Detox Kit voor jeugd en jongeren. Met de Data Detox Kit volg je een achtdaagse ‘kuur’, waarbij je elke dag een onderdeel van je digitale persoonlijkheid behandelt. Het gaat hierbij niet om het minder mediagebruik, maar juist over bewuster mediagebruik.

Aan de hand van de onderwerpen digitale privacy, digitale veiligheid, digitale gezondheid en desinformatie nemen zij je stap voor stap mee door de inhoud. Jeroen en Jillian staan klaar om al je vragen te beantwoorden over het gebruik van Data Detox Kit, en hoe je dit materiaal in kunt zetten op scholen en bibliotheken. Daarnaast informeren ze je ook over (aanvullend) les- en/of activiteitenaanbod in de bibliotheek of op school. De nieuwe Kit is immers onderdeel van een geheel pakket aan Data Detox-materialen (Data Detox Game, Data Detox Kids, Glass Room Experience en de Kleinste Privacyshow van Nederland).

Aanmelden

De webinar vind plaats op donderdag 4 februari 2021 van 9.30 tot 11.30 uur. Je kunt je hier registreren voor deelname aan deze webinar. Deelname is gratis. Na registratie ontvang je in de week van 4 februari een uitnodiging met link in je agenda.

Meer weten over de totstandkoming en ontwikkeling van de Data Detox Kit voor jongeren? Jeroen de Boer schreef er over in dit artikel.