Naar het activiteiten overzicht

Webinar: Data in het onderwijs: vloek of zegen?

maandag 27 juni 2022, 15:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Dataverzameling is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Maar is het meten van data een vloek of een zegen? Kennisnet en de Universiteit van Utrecht organiseren op maandag 27 juni een webinar over schoolomgevingen in een wereld vol data, voor iedereen die ge├»nteresseerd is in de ‘dataficatie’ van het onderwijs.

Van adaptieve leersystemen tot leerlingvolg-/toets-systemen die data verzamelen over de cognitieve, sociaal-emotionele en fysieke vaardigheden van leerlingen: de bedoeling is de leraar te ondersteunen en de leerling te bedienen. Toch voelen scholen ethisch ongemak bij het verzamelen van data.

Programma

Tijdens de webinar ‘Data in het onderwijs: een vloek of een zegen?’ komen verschillende sprekers uit binnen- en buitenland aan het woord:

  • Auteurs Giovanna Mascheroni en Andra Sijbak van het boek ‘Datafied Childhoods: Data practices and Imaginaties in Children’s Lives’
  • Verder wordt de nieuwe publicatie Krassen op het dashboard: de invloed van adaptieve leersystemen op de professionele ruimte van de leerkracht gepresenteerd

Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt op de site van Kennisnet.

Praktische informatie

De webinar vindt plaats op 27 juni tussen 15.00 en 17.00 uur. Let op: het programma is deels in het Engels. Meld je hier gratis aan.