Naar het activiteiten overzicht

Webinar Digitaal gezond starten in het nieuwe schooljaar, hoe doet u dat?

donderdag 23 september 2021, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Kennisnet organiseert deze webinar met experts en ervaringsdeskundigen in de vakgebieden digitale geletterdheid en burgerschap. Aan de hand van praktijkvoorbeelden helpen ze scholen in het primair en voortgezet onderwijs met de voorbereiding op digitale geletterdheid, dat waarschijnlijk wordt opgenomen in het nieuwe curriculum.

In dit webinar, voor schoolbestuurders, schoolleiders, leraren en docenten in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, mediacoaches en andere onderwijsprofessionals: hoe start u het nieuwe schooljaar digitaal gezond?

Programma

Remco Pijpers gaat in gesprek met experts en onderzoekers van onder andere het Trimbos-instituut en Nederlands Jeugdinstituut, en met productmanager Digitale Balans Aniek Breevoort van Netwerk Mediawijsheid over het Digitale Balans Model. Ook pedagoog Joop Berding sluit aan met een pleidooi voor het belang van geduld in dit tijdperk van versnelde technologische ontwikkeling.

Praktische informatie

In dit webinar behandelen we tips en tools en best practices om meer balans te vinden in onze samenleving, met een doordachte inzet van devices, leermiddelen, games en lesmethodes. U kunt de balans opmaken door te kijken naar uw digitale gezondheid. Wat zijn uw digitale normen en waarden? Vul van tevoren de zelftest digitale balans in om alvast na te denken over hoe het zit met uw eigen balans.

Hier kan je je aanmelden voor de webinar.