Naar het activiteiten overzicht

Webinar: Digitale geletterdheid, de lerarenopleiding en de leraar van de toekomst

Tuesday 15 June 2021, 17:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op dinsdag 15 juni organiseert Kennisnet in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid de webinar ‘Digitale geletterdheid, de lerarenopleiding en de leraar van de toekomst’. Dit webinar is bedoeld voor leraren en lerarenopleiders die op zoek zijn naar een introductie over digitale geletterdheid en de toekomst van de lerarenopleiding.

Het Nederlands funderend onderwijs staat voor een curriculumherziening, beschreven in de ontwerpen van curriculum.nu. De invulling van de thema’s in het onderwijs is nog niet bepaald, maar het is duidelijk dat het thema digitale geletterdheid een vaste plek in het curriculum krijgt. Dit betekent dat er behoefte is aan leraren die kennis hebben van dit onderwerp. Daartoe moeten niet alleen de huidige leraren maar ook de toekomstige leraren opgeleid worden. Dat roept een aantal vragen op: hoe digitaal geletterd moet de leraar van de toekomst zijn? En wat vraagt dat van de lerarenopleidingen?

Programma

In samenwerking met Netwerk Mediawijsheid opent gastspreker Renee Hobbs de online webinar. Renee Hobbs is hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Harrington School of Communication and Media van de Universiteit van Rhode Island in de Verenigde Staten. Ze is auteur van het recent verschenen boek ‘Mind Over Media’ waarin ze leraren uitlegt hoe leerlingen kritisch kunnen omgaan met nieuwe media. Tijdens het webinar zal Hobbs ingaan op de actieve rol die een leraar speelt hierbij en hoe leraren en leerlingen samen kunnen leren deze rol verder vorm te geven.

Praktische informatie

De online webinar vindt plaats op dinsdag 15 juni van 17.00 tot 18.30 uur. Het event is gratis en vindt online via Microsoft Teams plaats. Bekijk voor meer informatie de website van Kennisnet. Meld je aan via het aanmeldformulier.

» Lees hier de boekrecensie ‘Mind over media – Propaganda Education for a digital age’ door Renee Hobbs