Naar het activiteiten overzicht

Webinar: Hoe nu verder met digitale geletterdheid?

woensdag 16 november 2022, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Heb je meegedaan aan MediaMasters of andere activiteiten in de Week van de Mediawijsheid? En wil je nu doorpakken op digitale geletterdheid in het curriculum? Dan is het webinar dat Kennisnet op woensdag 16 november organiseert, ‘Hoe nu verder met digitale geletterdheid?’, hét moment om dit breder op te pakken.

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) heeft als thema ‘Like en cancel’, en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Hier lees je meer over de campagne.

In dit webinar bieden experts van Kennisnet de kennis en handvatten om in het bestuur, maar ook in de klas meer te doen op het gebied van mediawijsheid. De andere onderdelen van digitale geletterdheid (DG), computational thinking en informatievaardigheden, komen ook aan de orde.

Ben je dus werkzaam bij een onderwijsinstelling als bestuurder, beleidsadviseur, ict’er, schoolleider of leraar po (en deed je mee aan MediaMasters) of onderbouw vo? En wil je digitale geletterdheid een stap verder brengen, of sta je juist nog aan het begin? Ben je netwerkpartner van Mediawijsheid, onderwijsadviseur of mediacoach? Dan is dit de mogelijkheid om in gesprek te gaan met scholen over hun behoefte en vragen op het gebied van mediawijsheid en de andere onderdelen van digitale geletterdheid.

Programma

  • Nagenieten: wat was het grootste succes tijdens de Week van de Mediawijsheid?
  • Update curriculumvernieuwing
  • Break-out rooms met scholen en partners van het Netwerk Mediawijsheid
  • Professionaliseren en DG: hoe kunt u aan de slag met uw team?

Praktische informatie

Het webinar vindt plaats op 16 november van 15.30 – 17.00 uur. Wil je erbij zijn? Vul dan het aanmeldformulier in.