Naar het activiteiten overzicht

Webinar: Mediaopvoeding in de JGZ

donderdag 24 maart 2022, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Kinderen en schermpjes, ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kinderen zijn steeds jonger online actief. Ze klikken, tikken en swipen wat af. Ze draaien hun hand er niet meer voor om. Ze groeien op in een wereld die steeds digitaler wordt. Het is voor jonge kinderen dus ook essentieel dat zij mediawijs en technischvaardig zijn. Maar dat worden ze niet vanzelf. Daar hebben zij begeleiding bij nodig, van ouders maar ook van jeugdprofessionals in de preventieve zorg.
​​​​​​​
Maar opvoeden met al die schermpjes om ons heen is niet zo eenvoudig. 75% van de ouders weet eigenlijk niet zo goed hoe je mediaopvoeding vormgeeft. En dat is logisch, want we hebben immers geen voorbeeld uit onze eigen jeugd. Aandacht voor mediaopvoeding en schermgebruik is een belangrijk onderdeel geworden als het gaat om gezond opgroeien.

CJG Harderwijk organiseert daarom, in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid een webinar over mediaopvoeding tijdens de Media Ukkie Dagen, speciaal voor alle CJG/JGZ collega’s.

Programma

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op het belang van mediaopvoeding voor jonge kinderen. Mediapedagoog Marije Lagendijk geeft inzicht in wat er bij ouders speelt en geeft tips waar je goede en praktische informatie kunt vinden, zodat je ouders makkelijk door kunt verwijzen. Het volledige programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Praktische informatie

De webinar vindt plaats op donderdag 24 maart tussen 15.30 en 16.30 uur. Aanmelden voor de webinar is gratis en doe je hier.