Naar het activiteiten overzicht

Webinar: Mijn kind verdwijnt in media

maandag 27 september 2021, 20:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Dit webinar van mediacoach Laurens Veltman staat in het teken van inzicht krijgen in het digitale gedrag van jongeren en geeft praktische handvatten om in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag!

Gamen, Smartphone, Social Media, YouTube, Netflix: Jongeren groeien op in een wereld vol mogelijkheden, maar kunnen zichzelf hier ook gemakkelijk in verliezen. Voor begeleiders en professionals is het vaak zoeken naar het juiste antwoord hierop. Wat doen jongeren precies in de digitale wereld en wat maakt deze wereld zo verslavend? Kunnen ze zich wapenen tegen digitale verleidingen? Hoe herken je een jongere die zich verliest in bv. gamen of social media en hoe maak je hier contact over?

“Waarom vluchten jongeren zo snel in hun smartphone? Wanneer is de mate van digitaal gedrag zorgwekkend? Wat maakt de digitale wereld zo aantrekkelijk? Hoe ga ik om met jongens die meer gamen dan studeren? Hoe maken we jongeren bewuster over digitaal gedrag?”

Inhoud van het webinar

Tijdens het webinar gaat Laurens Veltman op interactieve wijze in op verschillende vormen van digitaal gedrag en wat jongeren hierin aantrekt. Vanuit eigen ervaringen en theorie laat hij zien hoe het komt dat jongeren zichzelf hierin verliezen en hoe je dit kunt herkennen. Daarnaast wordt hand van ingebrachte casussen gekeken naar wat er vaak gebeurt in het contact met jongeren, waarom dit lang niet altijd tot het gewenste resultaat leidt en hoe dit anders kan.
Tijdens het webinar krijg je antwoord op o.a. de volgende vragen:

1. Wat zijn de meest voorkomende digitale verleidingen en hoe werken deze?
2. Hoe werkt het brein en waarom is het zo gevoelig voor de digitale wereld & social media?
3. Waarom zijn jongeren zo geneigd zichzelf hierin te verliezen en hoe kan dit anders?
4. Hoe kun je jongeren die problemen hebben rondom digitaal gedrag herkennen?
5. Hoe maak je hier contact over met jongeren?
6. Hoe wapenen jongeren zich bv. op school of tijdens het studeren tegen digitale verleidingen?

Praktische informatie

De webinar vindt online plaats op 27 september, tussen 20:00 en 21:00. Inschrijven kan via deze link.