Naar het activiteiten overzicht

Webinar Online sociaal gedrag & digitale geletterdheid

woensdag 22 november 2023, 15:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Hoe kun je vormgeven aan lessen en discussies over online sociaal gedrag? Daarover vertellen experts van Kennisnet en Netwerk Mediawijsheid op 22 november in de gratis online webinar Online sociaal gedrag & digitale geletterdheid.

(On)gewenst sociaal gedrag via sociale media: scholen hebben er zeer geregeld mee te maken. Niet voor niets gaat de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 21 november) over dit thema en niet voor niets krijgt mediawijs gedrag een plek in het toekomstige curriculum digitale geletterdheid.

Programma

Tijdens deze sessie hoor je hoe om je om kunt gaan met ongewenst sociaal gedrag via digitale kanalen. Dit bereikt vaak (discussies in) de klas en dat beïnvloedt de sfeer in de lespraktijk. Ook kijken we vooruit naar de kerndoelen van digitale geletterdheid die uiterlijk 2025 worden ingevoerd. Mediawijsheid krijgt hoe dan ook een plek in deze kerndoelen en scholen moeten zelf aan de slag om hier handen en voeten aan te geven. Sprekers zijn:

  • Luc Sluijsmans, rector van De Nieuwe Internationale School Esprit (DENISE)
  • Steven Spaans, bovenschools coach Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH)
  • Ronald Kox, specialist cultuureducatie bij het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA)

Met een bijdrage van Aniek Breevoort (Netwerk Mediawijsheid). De sessie wordt gemodereerd door Kennisnet-adviseur Remco Pijpers.

Praktische informatie

Dit webinar vindt op 22 november online plaats via Teams en duurt van 15.30 – 17.00 uur. Het is interessant voor schoolleiders, bestuurders, stafmedewerkers en ge├»nteresseerde docenten die een rol hebben bij digitale geletterdheid en de invoering hiervan in hun schoolorganisatie. Meer informatie over het programma vind je hier. Aanmelden kan via dit formulier.