Naar het activiteiten overzicht

Webinar: Zonder motivatie geen activatie

donderdag 11 mei 2023, 10:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

De Alliantie Digitaal Samenleven en VNG organiseren, in samenwerking met MUZUS, New Future Lab en DigiHandig, op donderdag 11 mei de webinar ‘Zonder motivatie geen activatie’.

Onze samenleving digitaliseert in rap tempo. Hoe zorg je ervoor dat digitale starters niet alleen kunnen maar ook wíllen meedoen? Hoe wakker je de motivatie aan voor de onbekende en vaak spannende digitale wereld? Twee social designbureaus, MUZUS en DigiHandig hebben de motivatie van de digistarter vanuit verschillende perspectieven onderzocht. In dit webinar, in samenwerking met VNG, lichten zij beide onderzoeken nader toe.

Programma

  • Mies Loogman van MUZUS deelt de inzichten uit hun gesprekken met digistarters. Wat zorgt ervoor dat beginnen of doorgaan met digitaal bankieren moeilijk is? Welke gebeurtenissen dragen hieraan bij? Door welke verlangens komen ze in actie?
  • Kristel Thieme van New Future Lab en DigiHandig is bewust van het feit dat veel mensen zijn die hulp zoeken bij een IDO en zich moeilijk laten doorverwijzen naar een digitale cursus. Daardoor blijven ze digitaal afhankelijk. De grote vraag: waarom is deze groep zo moeilijk te motiveren?

Praktische informatie

De webinar vindt plaats op donderdag 11 mei, tussen 10.00 en 11.00 uur. De bijeenkomst is gratis. Inschrijven kan via deze link.