Naar het activiteiten overzicht

Week Tegen Pesten 2019

maandag 23 september 2019, 00:00 tot vrijdag 27 september 2019, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Stichting School & Veiligheid organiseert de Week Tegen Pesten 2019 van 23 tot en met 27 september. Duizenden scholen in het primair- en voortgezet onderwijs doen mee, en steeds meer kinderdagverblijven, BSO’s en (sport)verengingen. Verder wordt op televisie en sociale media aandacht gevraagd voor (online) pesten.

Over de campagne

Het thema van Week Tegen Pesten 2019 is ‘Wees een held, met elkaar’. Dit thema is gekozen vanuit de gedachte dat iedereen op school kan samenwerken om een groep veiliger te maken. Ook door iets kleins te doen, kun je helpen tegen pesten. De nadruk ligt dus op samenwerking, om daarmee voor een goede sfeer in de klas te zorgen waardoor er minder gepest wordt. Zo wordt iedereen die een positieve bijdrage levert aan hun groep een held.

Om met jouw organisatie mee te doen aan de campagne, kun je verschillende dingen doen. Vanaf juni is een poster gratis verkrijgbaar en vanaf het begin van het nieuwe schooljaar volgt gratis lesmateriaal.

Online pesten

Tijdens de Week Tegen Pesten krijgt ook online pesten (of cyberpesten) de aandacht. Pestgedrag via sociale media kan in verschillende vormen voorkomen. Denk aan dreigtweets en haatberichten. In het dossier Online pesten op Mediawijsheid.nl staan diverse hulpmiddelen om online pesten op school aan te pakken.

Leestip: het blogartikel Pesten op school: hoe creëer je een veilig leerklimaat? van PABO-docent Marjan Koerselman in het kader van de Week Tegen Pesten 2018. Meer blogartikelen over online pesten vind je hier.

Meer informatie

Kijk op de website en de Facebook-pagina voor meer informatie.