Naar het activiteiten overzicht

Week Tegen Pesten

Monday 19 September 2016, 00:00 tot Friday 23 September 2016, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Wat kun je doen tegen (online) pesten op school? Hoe herken je pesten en hoe werk je aan een positieve sfeer in de klas? Hoe werken groepsdynamica? De Week Tegen Pesten (19 tot en met 23 september 2016) staat dit jaar in het teken van de leraar met het thema #jedoetertoe.

Tijdens de Week Tegen Pesten worden leraren uitgenodigd om te ontdekken wat hun leraarstijl is, met een test die vanaf 19 september te vinden is op www.weektegenpesten.com. Op basis daarvan ontvang je tools die direct kunnen worden ingezet in de klas. Daarnaast geeft onderzoeker Beau Oldenburg via filmpjes tips voor het versterken van de eigen leraarstijl en het stimuleren van een positief klassenklimaat.

Kijk voor meer informatie op www.weektegenpesten.com.

MediaMasters Club over online pesten

De MediaMasters Club werkt samen met de Week Tegen Pesten!  Vanaf woensdag 14 september is er ook een editie van de MediaMasters Club beschikbaar over online pesten. Deze editie is samengesteld in samenwerking met Pestweb, Mijn Kind Online en Kennisnet en biedt leerkrachten en leerlingen van groep 7 en 8 MediaMissies en extra opdrachten over het onderwerp online pesten.

» Hier vind je meer informatie over de MediaMasters Club en het aanmelden

Activiteiten uit het netwerk

Ook verschillende netwerkpartners van Mediawijzer.net zetten zich tijdens deze week actief in om (online) pesten onder de aandacht te brengen. Bekijk een overzicht van hun activiteiten.

Ook activiteiten gepland rondom de Week Tegen Pesten? Laat het ons weten via info@mediawijzer.net.

Inspiratie

Inspiratie nodig? Op mediawijsheid.nl vind je veel informatie over mediawijsheid onderwerpen zoals cyberpesten en wat je er tegen kunt doen. In het dossier over (digitaal) pesten vind je filmpjes, lesmateriaal, links naar andere relevante websites en actueel nieuws.

Lees ter inspiratie ook deze blogartikelen uit het netwerk: