Naar het activiteiten overzicht

Week van de Mediawijsheid 2020

vrijdag 6 november 2020, 00:00 tot vrijdag 13 november 2020, 23:59

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Van vrijdag 6 t/m vrijdag 13 november 2020 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats, met als doel Nederlanders mediawijzer te maken en bewust te maken van hun eigen rol en verantwoordelijkheid als gebruiker van (digitale) media. Ook is er deze week weer de landelijke wedstrijd van MediaMasters.

Week van de Mediawijsheid,WvdM,digitale balans Week van de Mediawijsheid,WvdM,Joy of missing out,JOMO

#WvdM 2020 over media & gezondheid

Scrollen, liken, appen, swipen, streamen, gamen en subscriben: je bent er de hele dag druk mee. Je schakelt van ervaringen op het scherm naar de wereld om je heen, en weer terug. Alleen maar leuk? Of niet?

Online media kunnen je helpen om het beste uit jezelf te halen. Health-apps en slimme horloges geven inzicht in je gezondheid. Je ontmoet mensen van over de hele wereld via sociale media en door online tutorials leer je een nieuwe hobby.

Maar media kunnen ook veel van je vragen. De druk om altijd bereikbaar te zijn kan leiden tot stress en te veel smartphonegebruik kan zorgen voor weinig lichaamsbeweging of je krijgt lichamelijke klachten. Al helemaal nu je door de coronacrisis meer thuis zit en veel contact via een scherm verloopt. Ook de stroom aan berichten rondom COVID-19 kan zorgen voor extra onrust.

Om lichamelijk, mentaal en sociaal gezond te blijven is een goede balans nodig tussen on- en offline bezig zijn. Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun je daarom jouw digitale balans testen en krijg je tips om met en zonder media het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jíj je goed bij? Je hebt het zelf in de hand.

Volg ons op Instagram voor nog meer tips en achtergrondverhalen. Liever deelnemen aan een online activiteit? Check wat er te doen is. #WvdM #zelfindehand

Doe mee!

» Heb jij alles onder controle? Doe de zelftest op digitalebalans.nl en deel deze in je netwerk
» Volg ons op Instagram om tips te krijgen
» Heb je aanbod of materiaal gericht op het thema? Laat het ons weten via [email protected]

Kijk voor meer informatie, inspiratie, (voorbeeld)activiteiten en de toolkit op de campagnewebsite: www.weekvandemediawijsheid.nl.