Naar het activiteiten overzicht

Week van de Mediawijsheid 2021: Samen Sociaal Online

vrijdag 5 november 2021, 00:00 tot vrijdag 12 november 2021, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Van vrijdag 5 t/m vrijdag 12 november 2021 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats, met als doel Nederlanders mediawijzer te maken en bewust te maken van hun eigen rol en verantwoordelijkheid als gebruiker van (digitale) media.

Thema #WvdM 2021: Samen Sociaal Online

De online wereld is een verlengstuk van ons offline leven. We ervaren veel plezier en gemak van online media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar de online wereld staat ook onder druk. Waar we online in verbinding met elkaar staan, zien we polarisatie toenemen. Waar alle kennis een muisklik van ons is verwijderd, is het door desinformatie moeilijk te beoordelen of iets echt waar is. En waar we ons online vrij kunnen bewegen, voelt online soms niet veilig meer door pesten of cybercriminaliteit.

Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de online wereld een fijne plek blijft. Een plek waar we naar elkaars mening luisteren en onze waarden naleven. Een plek waar we met elkaar waakzaam zijn voor het verspreiden van desinformatie. En een plek waar we voor elkaar opkomen als we zien dat iemand wordt gepest.

De Week van de Mediawijsheid staat daarom in het teken van: Samen Sociaal Online. We staan stil bij wat we belangrijk vinden in de online wereld zodat we hier met elkaar ruimte voor kunnen maken. Door jezelf of een ander weerbaarder, digitaal vaardiger en mediawijzer te maken. Vind jij dit ook belangrijke onderwerpen of maak jij je hier ook zorgen over? Doe dan mee aan de Week van de Mediawijsheid en organiseer een activiteit, maak (les)materiaal of ga op een andere manier aan de slag met het onderwerp.

Doe mee!

» Ontdek de hoogtepunten van vorig jaar: de #WvdM over media & gezondheid: zo onderzocht Nederland z’n digitale balans
» Volg ons op InstagramFacebook en Twitter
» Heb je aanbod of materiaal gericht op het thema? Laat het ons weten via [email protected]

Kijk voor meer informatie, inspiratie, (voorbeeld)activiteiten en de toolkit op de campagnewebsite: www.weekvandemediawijsheid.nl.