Naar het activiteiten overzicht

Week van lezen en schrijven 2023

vrijdag 8 september 2023, 00:00 tot vrijdag 15 september 2023, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Dit jaar begint de Week van lezen en schrijven op Wereldalfabetiseringsdag: vrijdag 8 september. Samen met partners uit het hele land wordt tot en met 15 september extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Nederland. Ook kennisdeling is een belangrijk onderdeel. Daarom worden er weer diverse online kennissessies georganiseerd.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Om ervoor te zorgen dat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen, vragen we het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven om tijdens de Week van lezen en schrijven in actie te komen.

Meer digitale inclusie van laaggeletterde mensen in Nederland? Lees de Bitefile

Programma

Tijdens de Week van lezen en schrijven worden er diverse kennissessies georganiseerd, voor professionals, politici en vrijwilligers. Dus of je nu een doorgewinterde beleidsmedewerker bent of net begonnen als taalvrijwilliger, kijk hier voor een overzicht.

Praktische informatie

De Week van lezen en schrijven 2023 vindt plaats van 8 t/m 15 september. Meer informatie? Kijk op de site van Stichting lezen en schrijven.