Naar het activiteiten overzicht

Sessie: Werken aan digitale geletterdheid? Zo doe je dat!

donderdag 16 november 2017, 13:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 's Hertogenbosch, Nederland

Op donderdag 16 november organiseert Cubiss een strategische sessie rondom digitale geletterdheid in de Verkadefabriek te ’s Hertogenbosch. Tijdens deze sessie vertelt Remco Pijpers van Kennisnet over de ontwikkeling van digitale geletterdheid in het onderwijs. Hoe ontwikkel je er een visie op, en hoe ga je van visie naar praktijk?

Digitale geletterdheid op school

Leerlingen groeien tegenwoordig op met verschillende media en technologieën. Hierbij is het belangrijk dat ze digitale vaardigheden ontwikkelen, zodat ze kunnen functioneren in deze informatiesamenleving. Dit is de taak van de scholen. Het komt echter vaak voor dat scholen zich focussen op maar één ding, bijvoorbeeld programmeren. In het meest gunstigste geval belicht een school alle digitale vaardigheden, maar hoe kan dit het best worden aangepakt?

Programma

13:00 – 14:00 uur     Ontvangst met lunch en mogelijkheid om je collega’s te spreken
14:00 – 15:00 uur     Strategische sessie met Remco Pijpers
15:00 – 15:30 uur     Interactieve sessie met stellingen, discussie en vragen

Meer informatie

De middag is bedoeld voor schoolleiders en beleidsmakers uit het primair en voortgezet onderwijs en directeuren en managers educatie van Brabantse bibliotheken. Bij interesse kan er worden ingeschreven via deze link. Deelname is gratis.