Naar het activiteiten overzicht

Workshop eCitizen Charter EU

maandag 26 juni 2017, 13:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Waag Society, Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam

Op maandag 26 juni organiseert Waag Society een workshop over de nieuwe eCitizen Charter in het historische Waaggebouw, één van de oudste monumenten van Amsterdam.

Welke rechten hebben burgers in hun digitale relatie met de overheid? De Europese Commissie ontwikkelt hiervoor steeds meer beleid en stelt momenteel een eCitizen Charter op: een overzicht van de rechten van burgers en bijbehorende plichten van de overheid op het gebied van online diensten.

Onder andere rechten en plichten worden in kaart gebracht, daarbij komen onderwerpen als het gebruik van online diensten, privacy, identiteit en data-eigenaarschap aan bod. De input van deze bijeenkomst zal verwerkt worden in een officiële eCitizen Charter en gaat direct naar de Europese Commissie. Dit is dus dé kans invloed uit te oefenen op Europees beleid.

Achtergrond

Het Joint Research Centre van de Europese Unie heeft Waag Society gevraagd deze workshop te organiseren als de Nederlandse input voor het eCitizen Charter. Doel van de workshop is om zoveel mogelijk ideeën, inzichten, gedachten en vragen te verzamelen over wat het betekent om een ‘digitale burger’ te zijn en welke principes ten grondslag dienen te liggen aan het ontwerp van nieuwe digitale diensten van de overheid. Deelnemers hoeven hiervoor geen speciale technische achtergrond te hebben en kunnen zowel experts als beginners zijn. Iedereen is dus welkom.

Meer info

Deelname aan deze workshop is gratis (na registratie via deze link) en is inclusief een lunch om 12:00 uur; de workshop vindt plaats van 13:00 uur tot 17:00 uur. Meer info is te vinden op de website van de Waag.