Naar het activiteiten overzicht

Workshop: Next Generation Internet

donderdag 6 juli 2017, 13:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
DesignLab Universiteit van Twente, Hengelosestraat 500, 7522 Enschede

DG Connect, het DesignLab en de faculteiten EWI en BMS van de Universiteit Twente organiseren op 6 juli de workshop ‘Next Generation Internet’ waarin de volgende vraag centraal staat: Hoe moet het internet van de toekomst eruitzien?

Het internet is oorspronkelijk ontwikkeld als middel om beperkte hoeveelheden vitale informatie te kunnen delen tussen wetenschappers, overheidsinstellingen en het leger. Het ontwikkelt zich nog steeds in een rap tempo. Eind vorig jaar heeft de Europese Commissie het Next Generation Internet (NGI) initiatief in het leven geroepen. Dit heeft als doel om het internet om te vormen tot een internet waarbij de mens centraal staat en dat Europese waarden als openheid, (internationale) samenwerking, decentralisatie, transparantie en bescherming van de privacy hoog in het vaandel heeft staan.

Workshop

Technische uitdagingen, zoals het snel ontwikkelende internet of things en maatschappelijke uitdagingen, zoals privacy, autonomie, de morele gevolgen van kunstmatige intelligentie en zelfs nepnieuws moeten worden aangepakt. Met name deze uitdagingen nodigen uit tot een goed debat met mensen uit verschillende disciplines. Het doel van deze workshop is om onder andere over nieuwe ideeën te brainstormen voor innovatieve onderzoeksonderwerpen en om een open, multidisciplinaire discussie te voeren.

Meer informatie

Meer informatie over onder andere het programma en aanmelden is te vinden op deze website (in het Engels).