Naar het activiteiten overzicht

World Press Freedom Conference 2020

woensdag 9 december 2020, 00:00 tot donderdag 10 december 2020, 00:00

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse World Press Freedom Conference (WPFC) plaats. Dit jaar wordt de conferentie georganiseerd door UNESCO, samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Tijdens deze online conferentie zal worden stilgestaan bij de veiligheid van journalisten over de hele wereld.

Over de World Press Freedom Conference

Het doel van de WPFC is om het belang van de vrije pers te benadrukken. Een vrije, veilige en onafhankelijke pers draagt bij aan het vrij verspreiden van ideeën en denkbeelden, zowel door de media en de bevolking. Volgens cijfers van UNESCO zijn er tussen 2006 en 2o19 echter meer dan 1100 journalisten vermoord. Slechts een op de tien van deze misdaden wordt strafrechtelijk opgelost. De straffeloosheid van de misdaden op journalisten zorgt daardoor ook voor angst om op een vrije en veilige manier pers te bedrijven.

Een vrije en onafhankelijke pers zorgt ook voor hoor en wederhoor en kan zo desinformatie tegengaan door tegengeluid een podium te geven. Met de WPFC wil UNESCO iedereen dan ook oproepen zich in te zetten voor een pers die niet wordt beïnvloedt door externe factoren, druk of macht.

Aanmelden

De WPFC vindt plaats op 9 en 10 december. Het volledige programma vind je hier.

Aanmelden voor de conferentie kan op deze pagina.