Naar het activiteiten overzicht

Zinvol omgaan met sociale media

vrijdag 12 mei 2017, 10:30

Let op; deze activiteit is verlopen, ga naar het activiteiten overzicht om te zien welke activiteiten gepland staan.

Locatie:
Enik Recovery College, Vaartscherijnstraat 51, Utrecht

Enik Recovery College en Zin in Utrecht organiseren 8 bijeenkomsten met als hoofdthema ‘zinvol omgaan met sociale media’. De trainingen worden gegeven op het Enik Recovery College in Utrecht.

Sociale media bieden een scala aan mogelijkheden voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zoals contacten leggen, ervaringen delen, jezelf laten zien en je bij een groep aansluiten. Maar hoe eigenlijk? Welke kanalen zijn hier geschikt voor? Hoe worden grenzen bewaakt en aan de andere kant: durf je te experimenteren? In deze training wordt onderzocht wat thema’s als kwetsbaarheid, contact, grenzen, privacy, inspiratie, empowerment en peersupport voor deelnemers online kunnen betekenen en bijdragen aan hun herstel.

Voor wie

  • Mensen die ervaring hebben met sociale media en zich bewuster willen worden van wat ze doen, wat ze graag meer of anders willen en welke mogelijkheden en risico’s er zijn.
  • Mensen die graag gebruik van sociale media willen maken en zich hierin willen verdiepen.

Inhoud

We werken aan de hand van thema’s. Zoals privacy en eigen grenzen, wat laat je wel of niet zien en hoe, mogelijkheden en beperkingen van online communiceren, contact maken en onderhouden, peersupport, herstel, inspiratie, online en serious gaming, netwerken en online dating. Deze thema’s liggen niet vast: als groep kiezen we waarmee we aan de slag gaan.

Thema’s worden uitgediept aan de hand van presentaties met theorie, stellingen en vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook wordt er praktisch mee aan de slag gegaan. Eigen inbreng wordt hierbij erg op prijs gesteld.

Indien er behoefte aan is, kan aansluitend in de middag gebruik worden gemaakt van extra hulp en training in de meer technische aspecten van sociale media.

De trainingen worden gegeven door Annemarije Sjoerdsma en Marc Rietveld. Sjoerdsma is peerworker bij Enik. Haar achtergrond is journalistiek en communicatie en Rietveld is geestelijk verzorger bij Altrecht / Zin in Utrecht en is daarnaast IT’er.

Meer informatie

De startdatum is vrijdag 12 mei 2017. De training wordt gegeven van 10.30 tot 12.30 uur en van 13.00 – 14.00 uur is er de mogelijkheid om technische vaardigheden te oefenen. Aanmelden is mogelijk via deze link.