Al ruim 1100 aanmeldingen voor MediaMasters 2014!

woensdag 18 juni 2014

Anderhalve maand na de opening van de inschrijving hebben al 1177 klassen zich ingeschreven voor MediaMasters 2014! Deze scholen laten tijdens de Week van de Mediawijsheid (21 t/m 28 november) zien hoe mediawijs zij zijn. MediaMasters is een superspannende mediawijsheidspel voor groep 7 en 8 en biedt scholen de kans om op een toegankelijke en uitdagende manier met mediawijsheid in de klas aan de slag te gaan.

Doe mee met MediaMasters 2014
TV, internet, sociale media, apps, games en smartphones. De mogelijkheden die media bieden zijn grenzeloos. Maar hoe werken ze, wat hebben ze voor invloed en wat kan je ermee? Dat ontdekken leerlingen in MediaMasters. Leerlingen moeten tijdens het spel overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Met de hulp van opvoeders, leerkrachten, bibliotheken en mediacoaches ervaren kinderen de kansen van media, zullen ze ook alert moeten zijn én een kritische blik nodig hebben om uiteindelijk te slagen voor MediaMasters. Benieuwd hoe het eruit ziet? Op mediamastersdemo.nl kun je een demoversie van de game spelen.

MediaMasters in de klas

Marchel Hendriks is leerkracht van groep 7 en ict-coördinator op De Triangel in Amstelveen. Hij deed vorig jaar mee aan MediaMasters. “Alle leerlingen krijgen met mediawijsheid te maken. De leerlingen van groep 1/2 spelen bijvoorbeeld al spelletjes op de computer. Andere leerlingen zien reclames op tv of buiten en zitten op sociale media. MediaMasters richt zich op leerlingen in groep 7 en 8 en het spel spreekt deze leerlingen aan. De gevarieerde opdrachten en het wedstrijd element zijn erg aantrekkelijk. Wij hadden een paar nare ervaringen met cyberpesten. Het project kwam als geroepen!”

» Lees hier waarom Marchel en nog twee leerkrachten vorig jaar hebben meegedaan aan MediaMasters

Om actief en bewust deel te kunnen nemen aan de gemedialiseerde samenleving, moet je mediawijs zijn. Tijdens MediaMasters staan dagelijks enkele mediawijsheidscompetenties centraal. Deze zijn gebaseerd op de competenties uit het Mediawijsheid Competentiemodel.

» In dit artikel lees je meer over de mediawijsheidcompetenties van MediaMasters 2013

Hoe en waar kunnen scholen zich aanmelden?
MediaMasters is onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond van alle leerlingen uit te spelen. MediaMasters kost gedurende de week slechts één uur per dag en vereist een digibord. Meedoen is kosteloos. Aanmelden kan t/m  31 oktober 2014.

» Schrijf je klas in op Mediamasters.nl en doe mee! «

Week van de Mediawijsheid 2014: Recht op mediawijsheid
Vorig jaar deden ruim 70.000 kinderen mee aan MediaMasters. Dit jaar zullen weer duizenden kinderen MediaMasters spelen tijdens de Week van de Mediawijsheid van 21 t/m 28 november, een initiatief van Mediawijzer.net om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid. Op donderdag 20 november bestaat het Kinderrechtenverdrag 25 jaar. Dit heeft de inspiratie geleverd voor het thema van de Week van de Mediawijsheid: Recht op Mediawijsheid. Op dit moment is Mediawijzer.net bezig de campagne invulling te geven. Houd via Twitter #WvdM14 en @Mediawijzer in de gaten en check binnenkort weekvandemediawijsheid.nl.

Lees ook:
» Mediawijs? Bewijs het maar: inschrijving MediaMasters 2014 geopend!
» Week van de Mediawijsheid 2013 groot succes!
» Bekijk ook foto’s van de Week van de Mediawijsheid 2013, een klas tijdens het spelen van MediaMasters en de backstage foto’s van MediaMasters 2013.

Laat een reactie achter

Vul je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Reacties worden eerst goedgekeurd door de redactie.